Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Niedziela, 07 Marzec 2021r.

W Katowicach odbyło się nadzwyczajne posiedzenie Rady Sekcji Krajowej Energetyki NSZZ Solidarność.Wiceprzewodniczący Sekcji Władysław Remiasz poinformował o przyczynach które wymusiły przesunięcie manifestacji z dnia 13.06.2008r. na dzień  25.07 2008r. Jedną z ważnych przyczyn było załatwienie wszystkich formalności w urzędach warszawskich aby manifestacja mogła być legalna. Ustalono że za manifestację będzie odpowiedzialny wiceprzewodniczący Sekcji Krajowej Energetyki Władysław Remiasz . Do pomocy w przygotowaniu wszystkich dokumentów oraz manifestacji będzie Roman Rutkowski .Całość dokumentów zostanie przygotowana w Sekretariacie Górnictwa i Energetyki z zachowaniem obowiązujących terminów zgodnie z ustawą. Przewodniczący Komisji Zakładowych i Podzakładowych  przedstawią pracownikom pełną informacji o zagrożeniach jakie nas czekają.  Posiedzenie  zespołu trójstronnego w dniu 05.06.2008r. było tylko udowodnieniem że strona rządowa nie  ma ochoty prowadzić rzeczowego dialogu ani ustosunkować się do stanowiska z Sielpi dnia 26.05.2008r. Central Związkowych działających w Dystrybucji. Natomiast decyzjami Prezesa URE prowadzi politykę Rządu bardzo szkodliwą dla pracowników energetyki i nie tylko o czym mają świadomość pracownicy innych sekcji zrzeszonych w Sekretariacie Górnictwa i Energetyki a popierający nasze działania. Zapraszamy wszystkie Centrale które podpisały stanowisko w Sielpi do przygotowań i uczestnictwa w manifestacji w Warszawie 25.07.2008r.

Apel do Pracowników Energetyki-Kliknij tutaj