Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Niedziela, 08 Grudzień 2019r.

W Koninie w siedzibie Zarządu Regionu na pierwszym w nowej kadencji posiedzeniu spotkali się członkowie Rady Krajowej Sekcji Energetyki NSZZ Solidarność. Tematyka obrad:

1. Ukonstytuowanie władz Rady KSE.  Po przyjęciu uchwał porządkowych Przewodniczący Rady KSE Roman Rutkowski przedstawił propozycję składu Prezydium. Stosowną uchwałą, po wcześniejszym tajnym głosowaniu przyjęto propozycję Przewodniczącego. Skład Prezydium Rady SKE :Przew.- R. Rutkowski, Z-cy Przew.:-M. Boiński, B. Grzybowski, B. Kieleczawa, E. Myszka, D. Jabłoński. Sekretarz- M. Szarata, Skarbnik- M. Brzuśmian. Członkowie Prezydium: -B. Stefaniak-Gnyp, R. Jusis, P. Podgórski, K. Marzec.

2.Przestawiciele KSE w zespole Trójstronnym ds. Branży Energetycznej. W tajnych wyborach naszymi przedstawicielami zostali wybrani: R. Rutkowski, B. Stefaniak-Gnyp, T. Dachowski.

3.Przyjęto uchwały dotyczące prowadzenia Biura KSE, strony internetowej oraz wydatkowania środków na jubileusz 60-lecia Kapłaństwa ks. Czerneckiego.

4.Zgodnie z regulaminem Rady KSE ustalono terminy spotkań Prezydium i Rady KSE. Obrady Rady odbywać się będą kolejno w poszczególnych grupach energetycznych.

Więcej zdjęć z Rady KSE