Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Wtorek, 18 Czerwiec 2019r.
1.10.2014 Służby HR przeniesione do CUW.
Dodano: 2 Październik 2014r. 16:11

Niestety  proces przenoszenia pracowników do Enea Centrum w ranch projektu Centrum Usług Wspólnych  nadal trwa. Tym razem nastąpiło przeniesienie:-

1.Z Enea S.A.  -zadań i funkcji realizowanych przez  Departament Zarządzania Zasobami Ludzkimi  ,(poza funkcjami z obszaru Polityki i Rozwoju HR oraz zadaniami związanymi z bezpośrednią współpracą pracodawcy ze związkami zawodowymi). Z Enea S.A. przeniesiono 14 Pracowników.

2 Z Enea Operator -Departament Spraw Pracowniczych  (Biuro Kadr -w całym zakresie wykonywanych funkcji, Biuro Szkoleń- w całym zakresie wykonywanych funkcji, Biuro Administracji i Logistyki-w zakresie funkcji HR związanych z obsługą Funduszu Świadczeń Socjalnych oraz prowadzeniem zagadnień związanych z ekwiwalentem pieniężnych za taryfę pracowniczą ,  Biuro Komunikacji i Rozwoju HR w zakresie związanym z funkcjami HR, w szczególności związanych z funkcjami obsługi umów medycyny pracy oraz sanatorium ( bez przenoszenia etatów). Do CUW przeniesiono również Zakłady Spraw Pracowniczych i Obsługi Administracyjnej w Oddziałach Dystrybucji. W OD Gorzów Wlkp. –Wydział Spraw Pracowniczych w całym zakresie wykonywanych funkcji, Wydział Administracyjny w Gorzowie Wlkp. w zakresie zadań i funkcji związanych z HR ( w szczególności taryfa pracownicza, medycyna pracy, okulary ochronne, proces adaptacji) oraz zadania związane z Zakładowym Funduszem Świadczeń Socjalnych bez przenoszenia etatów.

W sumie z Enea Operator przeniesiono 62 Pracowników.

Protesty w sprawie  CUW nie przyniosły zmiany postępowania pracodawców GK Enea. Kolejna grupa Pracowników przeniesiona została do Enea Centrum bez stosownego porozumienia ze stroną związkową.

Wcześniejsze przejęcia

Protesty przeciwko CUW