Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Wtorek, 10 Grudzień 2019r.

Z inicjatywy Komisji Wydziałowej NSZZ Solidarność  Energobud Gorzów Wlkp. doszło  do otwartego  spotkania z Pracownikami Energobudu. Tematyka spotkania  w większości pokrywała się z tematyką spotkania z Zarządem Energobudu w Lesznie z 14.10.2014 r. :-Brak środków czystości.-Wynagrodzenie za pracę w dni wolne.-Dodatki za prowadzenie samochodów służbowych. -Zmiany kadrowe na stanowiskach kierowniczych. - Ład korporacyjny. -Fundusz motywacyjny. Dodatkowo wiele niepokojów powoduje  sprawa wysyłania Pracowników na szkolenia w zakresie odczytu liczników. Prawdopodobnie Energobud ma być podwykonawcą tych prac dla Spółki  Energomiar. Wyjaśnieniem zaistniałej sytuacji zajmie się Prezydium KM NSZZ Solidarność Enea. Podczas zebrania zgłoszono również temat angaży. Pracownicy,  którzy już kilka lat temat zdobyli uprawnienia energetyczne, dalej w angażach maja zapisane –robotnik. Ten temat postara się załatwić Przewodniczący Komisji Wydziałowej Piotr Bogusławski.

Spotkanie z Zarządem Energobudu 14.10.2014 r.