Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Wtorek, 10 Grudzień 2019r.
24.10.2014 Piotr Duda w Gorzowie Wlkp.
Dodano: 24 Październik 2014r. 16:16

Na zaproszenie Zarządu Regionu Gorzów Wlkp. NSZZ Solidarność do Gorzowa Wlkp. przybył Przewodniczący Komisji Krajowej NSZZ Solidarność Piotr Duda.  W Auli Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej  przy ul. Chopina odbyła się   Sesja Walnego Zebrania Delegatów NSZZ ”Solidarność” Regionu Gorzowskiego. Podczas związkowego spotkania poruszano tematy związane z  bieżącą sytuację w kraju, regionie i związku.

W samo południe doszło również do spotkania ze studentami PWSZ, mieszkańcami Gorzowa Wlkp. oraz dziennikarzami. W tej części spotkania uczestniczył również Kandydat na Prezydenta Gorzowa Ireneusz Madej oraz przedstawiciele Komitetu Obywatelskiego Solidarność. Wiele pytań dotyczyło zaangażowania się związku w wybory samorządowe.

Po południu P. Duda, J. Porwich i J Madej odwiedzili Kapelana Gorzowskiej Solidarność Ks. Witolda Andrzejewskiego. Jak zwykle przy takich okazjach były wspomnienia oraz zatroskanie losy Ojczyzny. Były też życzenia  100 lat życia dla Naszego Kapelana.