Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Sobota, 27 Luty 2021r.

Zarząd Katolickiego Stowarzyszenia Energetyków „NAZARET” wystąpił z zaproszeniem do Gorzowskiej Wspólnoty Energetyków „Nazaret” i NSZZ „Solidarność” Oddziału Dystrybucji Gorzów Wlkp.  do udziału w  posiedzeniu KSE „Nazaret” do Niepokalanowa – miejsca życia i działalności Świętego Maksymiliana, naszego Patrona. Delegatami z strony wspólnoty był Czesław Szablewski a ze strony NSZZ „Solidarność” Mariusz Kępiszak. Spotkanie  zaplanowane było              w dniach  01 – 04 grudnia br. w Domu Rekolekcyjnym Ojców Franciszkanów. Nasi koledzy                      z Gorzowa uczestniczyli tylko w pierwszej części spotkania, to jest w dniach pierwszego i drugiego grudnia.

Podczas spotkania omówiono programu działalności KSE na 2017r., jego  bieżące sprawy  oraz zasady i możliwości funkcjonowania Oddziałów Terenowych. Temat przygotowania przyszło rocznej XXXII Pielgrzymki Energetyków na Jasną Górę miał być omawiany w kolejnych dniach spotkania. Podczas spotkania  Duszpasterz Krajowy Energetyków, ks. dr Sławomir Zyga prowadził również wykłady formacyjne. Zarząd KSE zobowiązał się do dostarczenia odpowiedniej dokumentacji przygotowawczej w celu przekształcenia dotychczasowych struktur wspólnoty zawodowej funkcjonującej w Gorzowie Wlkp. na Oddział Terenowy KSE .