Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Niedziela, 07 Marzec 2021r.

Zgodnie z wieloletnią tradycją nadejście wiosny pracownicy Naszego Oddziału , goście z za Odry oraz przedstawiciele Duszpasterstwa  Energetyków –„Nazaret” przywitali  na sportowo. Na tegoroczną  VIII edycję Turnieju o Puchar Komisji Podzakładowej   NSZZ Solidarność Enea Oddział Gorzów Wlkp. w Sulęcinie zjawiło się dziewięć drużyn .Wprowadzona w zeszłym roku zasada ,że w drużynie musi  występować  co najmniej jedna przedstawicielka płci pięknej przyjęła się również i w tym roku.  Zawody przebiegały w sportowej atmosferze a o zwycięstwie w poszczególnych pojedynkach często decydował tay-brek . Wyniki turnieju:

1-Rejon Dystrybucji Sulęcin

2-Rejon Dystrybucji Międzychód

3-Eon-Edis (Niemcy)

4-Posterunek Energetyczny Strzelce Krajeńskie

5-Rejon Dystrybucji Dębno

5-Centrala Oddziału 2

7-Centrala Oddziału 1

7-Rejon Dystrybucji Gorzów Wlkp.

9-Wspólnota Duszpasterska Nazaret

Sędziowie zawodów wybrali najlepszych zawodników turnieju:

- wśród  kobiet-Mariola Pałka z RD Międzychód,

-wśród mężczyzn-Bartłomiej Mokot z RD Sulęcin.

Po zawodach wszyscy uczestnicy turnieju udali się do pobliskiego gospodarstwa agroturystycznego „Pelikan” gdzie przy potrawach z grilla można było uzupełnić stracone kalorie .Niektórzy  już umawiali się za rok na następną edycję IX edycję Naszego Turnieju.

Organizatorom –Komisji Wydziałowej NSZZ Solidarność RD Sulęcin i jej Przew. Krzysztofowi Andrzejewskiemu serdeczne podziękowania za jak zwykle wzorową organizację.

Fotorelacja z turnieju -menu -galeria zdjęć-sport i rekreacja

Wiadomość tą wyświetlono 1979 razy.