Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Odział Gorzów Wlkp. - Wtorek, 12 Grudzień 2017r.

19.09.2017r.  w Sali Ziemi na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich odbyły się  Centralne Obchody Dnia Energetyka  (CODE) Grupy Kapitałowej  Enea (GKE). Uroczystość  została podzielona na dwie części – Oficjalną w której Prezesi poszczególnych Sp. GKE zaprezentowali osiągnięcia swoich podmiotów w minionym okresie oraz uhonorowano zasłużonych  pracowników tych że spółek  odznaką Zasłużony Dla  GKE. Część  rozrywkową uświetnił występ Zespołu Feel .Oczywiście nie zabrakło przerw podczas , których uczestnicy CODE mogli poddać się konsumpcji  , oraz w węższym gronie wymienić się doświadczeniami pracy zawodowej.

Na zdjęciu część delegacji OD Gorzów na CODE.

Sam termin CODE w GKE odbył się z dużym opóźnieniem , przypomnę DE obchodzimy 14 sierpnia . W tym roku aura pokrzyżowała plany.  Miesiąc sierpień dla niektórych spółek GKE był niespotykanym jak dotąd miesiącem wytężonej ,a nawet czasami  ponad ludzkiej pracy brygad usuwających totalne zniszczenia w sieci energetycznej  spowodowane przechodzącymi przez teren naszego kraju nawałnicami   i burzami. Przede wszystkim o tych trudnych dniach wspominali  i dziękowali pracownikom prezesi Sp. bezpośrednio zaangażowanych w likwidację tych zniszczeń. Oczywiście nie zapomniano również o mieszkańcach terenów nawiedzonych kataklizmem ich wsparciu i życzliwości oraz pomocy jaką udzielili naszym pracownikom.

Na zdjęciu prezes zarządu Enea SA. Mirosław Kowalik.

Na wyrazy szczególnego podziękowania zasłużyli między innymi  pani Dyrektor Departamentu Zarządzania Ruchem Bogumiła Strzelecka , pani Kierownik Biura Public Relations i Komunikacji Danuta Tabaka oraz sołtys wsi Rytel pan Łukasz Ossowski . Osoby te odebrały osobiście podziękowania z rąk prezesa Sp. Enea Operator Andrzeja Kojro. ( na zdjęciu )

Najbardziej oficjalną częścią uroczystości było wręczenie zasłużonym pracownikom z poszczególnych Sp. GKE Odznaczeń za Zasługi dla Grupy Kapitałowej Enea. Odznaczeń dokonał prezes Enea SA. Andrzej Kojro w asyście poszczególnych prezesów  Sp. GKE .

Na obu zdjęciach najliczniejsza grupa  odznaczonych  pracowników Sp. Enea Operator.

Po zakończeniu części oficjalnej  zebrani mogli oddać się rozrywce i choć na pewien czas zapomnieć o troskach dnia codziennego, aktywnie uczestnicząc w koncercie Zespołu Feel .

Oczywiście jak na gwiazdę wieczoru przystało , po koncercie można było się „dopchać”  i zrobić zdjęcie pamiątkowe z liderem-wokalistą zespoły Feel  Piotrem Kupichem.

Pozostałe zdjęcia z CODE w prywatnym archiwum M.K.