Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Odział Gorzów Wlkp. - Wtorek, 17 Październik 2017r.
23.09.2017 Uzupełniono skład zarządu Enea S.A.
Dodano: 28 Wrzesień 2017r. 08:16

22 września rada nadzorcza Enei powołała Piotra Olejniczaka na stanowisko członka zarządu ds. finansowych. Nowy członek zarządu Enei obejmie stanowisko z dniem 1 października br.

Do uzupełnienia pozostaje jeszcze stanowisko członka zarządu ds. korporacyjnych.

Piotr Olejniczak ukończył Wydział Ekonomii, Instytutu Handlu Zagranicznego Uniwersytetu Gdańskiego oraz Studia Podyplomowe z zakresu Prawa Spółek i Prawa Rynku Kapitałowego na Uniwersytecie Warszawskim. Stypendysta FHTW Berlin i Johann-Wolfgang-Goethe Universität Frankfurt/ Main: finance. Ukończył także liczne szkolenia w ramach programu rozwoju kadry menedżerskiej w KPMG. Od maja 2015 r. prowadził własną działalność gospodarczą, w tym od połowy lipca tego roku był doradcą zarządu Enei Wytwarzanie. Od listopada 2008 r. pełnił funkcję dyrektora w Departamencie Rynków Kapitałowych w IPOPEMA Securities S.A. Od roku 2001 pracował w KPMG Advisory, a wcześniej w BRE Corporate Finance S.A./Business Management& Finance S.A. oraz Doradca Consultants Ltd. ekonomii, Instytutu Handlu Zagranicznego Uniwersytetu.

Odwołano dwóch członków zarządu Enea.