Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Odział Gorzów Wlkp. - Wtorek, 17 Październik 2017r.

Z początkiem nowego sezonu Basket Ligi Kobiet Enea została sponsorem głównym koszykarek AZS AJP Gorzów Wielkopolski. To rozszerzenie dotychczasowej współpracy w obszarze wsparcia tytularnego drużyn dziecięcych i młodzieżowych. Enea od blisko dwóch lat wspiera gorzowski klub. Enea jest sponsorem tytularnym na każdym szczeblu wiekowym – od drużyny dziecięcej, przez młodzieżową i juniorską, aż do drugiej drużyny seniorskiej, grającej w pierwszej lidze. Rozszerzeniem współpracy jest objęcie przez Eneę sponsoringiem głównym gorzowskiej drużyny seniorskiej grającej w Basket Lidze Kobiet – najwyższej klasie rozgrywkowej.

Gorzowska koszykówka kobiet ma 60-letnią tradycję, którą od 2001 r. kontynuuje klub AZS AJP. Od 2004 r. drużyna nieprzerwanie gra w ekstraklasie. Gorzowskie koszykarki czterokrotnie sięgały po medale w Basket Lidze Kobiet oraz czternastokrotnie w grupach młodzieżowych. Klub cechuje profesjonalny program szkolenia, który zakłada sportowy rozwój od najmłodszych lat, szkolenie w wieku szkolny oraz przygotowanie do gry w zespole seniorskim występującym w Basket Lidze Kobiet. Klub szkoli ponad 500 zawodniczek na terenie Gorzowa Wielkopolskiego i w czternastu okolicznych miejscowościach. Posiada własne szkoły mistrzostwa sportowego – koszykarskie gimnazjum i liceum. AZS AJP Gorzów Wielkopolski w ostatnich trzech latach wygrywał klasyfikację na najlepiej szkolący dzieci i młodzież klub żeńskiej koszykówki w Polsce.

Sponsoring Enea