Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Sobota, 27 Luty 2021r.

7 Grudnia 2017 o godz. 19:15 w kościele pod wezwaniem Pierwszych Męczenników Polski w Gorzowie Wlkp. najpiękniejsze kolędy i pastorałki zaśpiewają: Alicja Majewska, Hanna Gieda, Marek Piekarczyk, Grzegorz Wilk i Arka Noego.

„Energia Serc” to cykl charytatywnych koncertów w czterech miastach Polski, których pomysłodawcą i producentem jest TVP3 Poznań. W Szczecinie (2 grudnia), Gorzowie Wielkopolskim (7 grudnia), Bydgoszczy (11 grudnia) i Lesznie (14 grudnia) zabrzmią najpiękniejsze kolędy i pastorałki. Każdy koncert to okazja, by pomóc tym, którzy najbardziej tego potrzebują. Koncerty transmitowane będą na antenach oddziałów regionalnych TVP, a jeden z nich na ogólnopolskiej antenie TVP3. Współorganizatorami koncertów są Caritas, Enea oraz oddziały regionalne TVP.

„Energia Serc” w Gorzowie Wlkp.- 7 grudnia o godz. 19:15.   Dochód z koncertu przeznaczony będzie na gorzowskie hospicjum. Transmisja koncertu tego samego dnia na antenach TVP3 Gorzów Wielkopolski i TVP3 Poznań.

„Energia Serc” z kolędami i pastorałkami zawita również do Bydgoszczy (11 grudnia, godz. 19:15, katedra pw. Św. Marcina i Mikołaja) oraz Leszna (14 grudnia, godz. 19:15, kościół pw. św. Antoniego). Tam koncertować będą m.in.: Alicja Majewska, Marek Piekarczyk, AudioFeels i Arka Noego.

Podczas wszystkich koncertów będzie można usłyszeć Poznańską Orkiestrę Symfoniczną pod dyrekcją Łukasza Łodygowskiego.

Koncerty „Energia Serc” są częścią ogólnopolskiej akcji „Tytka charytatywna”, organizowanej przez Caritas Polska, której finał – Koncert Kolędowy „Wigilijna Tytka” odbędzie się 19 grudnia 2017 w Sanktuarium św. Józefa na Wzgórzu św. Wojciecha w Poznaniu. Emisja koncertu „Wigilijna Tytka” zaplanowana jest na 25 grudnia (I część) oraz 26 grudnia (II część) o godz. 19:00 na antenie TVP2.

1,5 h relacja  z Koncertu