Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Odział Gorzów Wlkp. - Piątek, 19 Styczeń 2018r.

W siedzibie związku w Gorzowie Wlkp. na pierwszym w 2018 r. posiedzeniu spotkali się członkowie Zarządu Regionu Gorzów NSZZ Solidarność (ZRG) .Tematyka spotkania:

1. Odczytano i przyjęto protokół ostatniego posiedzenia ZRG (14.11.2017 r.)
  2. Relacja z zebrania Komisji Krajowej w Gdańsku (11-12.12.2017r )
  3. Wybory na nową kadencję 2018-2022. Podsumowano dotychczasowe wybory, uchwałą przyjęto termin  Wyborczego Zebrania Delegatów ZRG -15.06.2017 r.
  4. Nagroda Feniks 2017. Przyznano dwie nagrody za działalność w 2017 r. Otrzymali je: Kapelan Gorzowskiej „Solidarności” Andrzej Szkudlarek oraz Poseł Jarosław Porwich.
  5. Relacja z posiedzenia Wojewódzkiej Rady Dialogu Społecznego -7.12.2017 Zielona Góra.
  6. Pomnik ks. Witolda Andrzejewskiego. Członkowie ZRG zapoznali się z projektem pomnika, oraz planami związanymi z jego budową i planowanym terminem odsłonięcia. Sponsorzy mile widziani.
  7. Relacja z Gorzowskich obchodów rocznic wprowadzenia stanu wojennego oraz pacyfikacji Ursusa.
  8. Ustalono termin następnego zebrania ZRG- 6.03.2018 r.
  9. Pożegnanie Andrzeja Grontkowskiego. Andrzej poinformował członków ZRG , że nie przyjął wypowiedzenia zmieniającego wręczonego mu przez pracodawcę (PKS Słubice) i od 1 lutego podejmuje pracę u innego pracodawcy.
  10. Spotkanie noworoczne. Po zakończeniu roboczej części zebrania ZRG na okolicznościowe spotkanie przybył ks. Andrzej Szkudlarek oraz członkowie Koła Emerytów i Rencistów. Jak zwykle przy takich okazjach był opłatek,wspólna modlitwa, życzenia oraz wspólne śpiewanie kolęd.                                                       Wcześniejsze zebrania ZRG