Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Środa, 21 Kwiecień 2021r.
23.03.2018 Nowy członek rady nadzorczej Enei.
Dodano: 24 Marzec 2018r. 19:09

Minister Energii 22.03.2018 r. powołał Ireneusza Kulkę w skład rady nadzorczej Enei. W przeszłości zajmował on różne ważne stanowiska w grupie Energa. Odpowiadał tam za wdrażanie nowych produktów, strategię rozwoju kanałów sprzedaży oraz marketing i komunikację korporacyjną. Pracował m.in. w firmie DELL Polska na stanowisku dyrektora marketingu. Wcześniej zarządzał procesami sprzedaży i marketingu w firmach telekomunikacyjnych: w latach 1998-2004 był dyrektorem okręgu południowego w Netii Telekom, a następnie (do 2007 r.) – dyrektorem departamentu zarządzania operacyjnego oraz dyrektorem departamentu zarządzania kanałami sprzedaży w TP SA. Ukończył wydział ekonomiczny Uniwersytetu Gdańskiego, dr nauk ekonomicznych. Jest też absolwentem Programu Advanced Management IESE Business School (University of Navara).

13 marca, z członkostwa w radzie nadzorczej Enei zrezygnował Paweł Skopiński. Natomiast w grudniu ubiegłego roku z rady nadzorczej spółki odeszła jej przewodnicząca Małgorzata Niezgoda.

Także w grudniu zeszłego roku nadzwyczajne walne zgromadzenie Enei podjęło uchwałę, na mocy której w skład rady nadzorczej spółki powołany został Stanisław Kazimierz Hebda, któremu powierzono funkcję przewodniczącego rady nadzorczej.

Wiele wskazuje również na to, że to nie koniec zmian w radzie nadzorczej Enea S.A. ponieważ w porządku obrad zwołanego na 16 kwietnia nadzwyczajnego walnego zgromadzenia Enei jest między innymi punkt odnośnie zmian w RN.

Wcześniejsze zmiany w RN Enea S.A.