Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Środa, 21 Kwiecień 2021r.

W  Gorzowie Wlkp. na kolejnym w tym roku zebraniu  spotkali się członkowie Zarządu Regionu Gorzów NSZZ Solidarność (ZRG).Przed oficjalnym rozpoczęciem obrad członkowie ZRG minutą ciszy uczcili pamięć Ofiar Katastrofy Smoleńskiej z 10 kwietnia 2010r.

Tematyka spotkania:

1. Przyjęcie protokołu z ostatniego zebrania ZRG (6.03.2018 r.).

2.Wybory na kadencję 2018-2022. Relacja Regionalnej Komisji Wyborczej, ze stopnia zaawansowania wyborów w Komisjach Zakładowych. Gratulacje i życzenia dla osób wybranych na nową kadencję.

3. Budżet ZRG 2017 i 2018 . Stosownymi uchwałami rozliczono budżet za 2017 oraz przyjęto budżet na 2018 r.

4.Propozycje zmian do Kodeksu Pracy. Zaproponowane przez Komisje Kodyfikacyjną zmiany prawa pracy budzą wiele wątpliwości i niepokoju. W tej wersji są nie do przyjęcia. Czekamy na decyzje Komisji Krajowej w tej sprawie.

5. Sprawy różne –wolne wnioski. – Spotkanie z Dyrektorem IPN w Szczecinie –relacja.-Pomnik Kapelana Solidarności Witolda Andrzejewskiego. Przedstawiono aktualny stan prac związanych z budową pomnika, oraz ilość zebranych funduszy na ten cel. – Rocznicowe Obchody: Katastrofy Smoleńskiej i Zbrodni Katyńskiej- apel o liczny udział w tych uroczystościach.- Nagrody państwowe i związkowe. Wytypowano trzy osoby do tych nagród. Spotkanie Prezydium MRZZ Viadrina- 20.04.2018 r. Słubice.

6. Ustalono termin ostatniego zebrania ZRG w kadencji 2014-2018  ( 11-12.05.2018 Ownice).

Wcześniejsze zebrania ZRG