Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Odział Gorzów Wlkp. - Niedziela, 23 Wrzesień 2018r.

Zgodnie z wieloletnią tradycją, przed sezonem urlopowym Komisja Wydziałowa NSZZ Solidarność Centrali Oddziału Gorzów Wlkp. był organizatorem „Weekendu z Solidarnością” czyli wyjazdu rodzinnego do Pensjonatu Pisz w Pobierowie. W tym roku pogoda nam wyjątkowo sprzyjała, wszystkie dni były słoneczne. W całym kraju temperatura oscylowała w okolicach 30 * C, a nad Bałtykiem było ok. 20 *C.

Nasz wspólny wypoczynek rozpoczął Wieczorek Zapoznawczy. Dobra muzyka oraz Dobre Towarzystwo sprzyjało wspólnej zabawie, która trwała prawie do świtu.

Następnego dnia po zabawie i uczcie dla ciała można było też zrobić coś dla ducha, czyli uczestniczyć w lokalnej procesji Bożego Ciała.

Dzień Dziecka. Dla sporej grupki naszych milusińskich przygotowaliśmy  gry i zabawy na świeżym powietrzu. Nagrody i  upominki  przygotowane sprawiły wiele radości dzieciom , szczególnie tym najmłodszym. Były też lody, występ Cyrku HECA, oraz dzięki uprzejmości Zbyszka ze Strzelec Krajeńskich możliwość przejażdżki na chopperze.

Turniej w tenisa stołowego , piłkarzyków i  boole, rzut podkową to oferta przygotowana przez organizatorów dla wszystkich.   Dodatkowo można było skorzystać z atrakcji Pensjonatu PISZ: - kortu tenisowego,- bilarda, -sauny,- basenu-cymbergaja- boiska do kosza, piłki nożnej i siatkowej,- siłowni oraz wycieczek rowerowych.

Podczas drugiego wieczoru tanecznego, było też tradycyjne 100 lat, dla Edyty i Zbyszka z Sulęcina (obchodzili rocznicę zawarcia związku małżeńskiego). Zabawa ponownie trwała do świtu.

Było też pieczenie kiełbasek oraz grillowanie. Podczas całego pobytu Gospodarze Pensjonatu  zadbali , żeby nikt nie chodził głodny a ponieważ wszystko było pyszne, więc pewnie tu i tam  troszeczkę nam przybyło.  Pogoda  dopisała, można było skorzystać ze spacerów, a niektórzy skorzystali też z kąpieli w Bałtyku. Jak widać z powyższej relacji, nikt się nie nudził.

Długi weekend szybko minął, pozostały wspomnienia opalenizna oraz zdjęcia. Mamy nadzieje, że za rok znów się spotkamy.

Więcej zdjęć

Nie tylko karnawał