Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Odział Gorzów Wlkp. - Niedziela, 16 Grudzień 2018r.
9.10.2018 Obradował Zarząd Regionu Gorzów.
Dodano: 10 Październik 2018r. 08:43

W siedzibie związku w Gorzowie Wlkp. spotkali się członkowie Zarządu Regionu Gorzów NSZZ Solidarność (ZRG).Tematyka obrad:

1.Odczytano i przyjęto protokół z ostatniego zebrania ZRG (21.08.2018 r.)

2.Posiedzenia Komisji Krajowej NSZZ Solidarność (KK) –(29-30.08.2018 Gdańsk i 26-27.09.2018 r. Zielona Góra). K. Gonerski i W. Rusakiewicz zrelacjonowali dwa ostatnie zebrania KK.

3.Obchody 31 sierpnia 1980 i 1982 r. Omówiono uroczystości związane o obchodami Naszego Święta w regionie.

4.XX Bieg Solidarności-zrelacjonowano jubileuszowy bieg jaki odbył się w Gorzowie Wlkp.

5.Pomnik ks. Witolda Andrzejewskiego. Uroczyste odsłonięcie pomnika Naszego Kapelana odbyło się 7.10.2018 r. Z tej okazji wydano też znaczek okolicznościowy (do nabycia w siedzibie ZR). Planowane jest także wydanie okolicznościowej karty pocztowej. Podziękowania dla wszystkich Ludzi Solidarności dzięki którym powstał pomnik.

6. Rada Rynku Pracy-ZR delegował do pracy w tym gremium Grażynę Czerepowicką.

7.Karty rabatowe dla Członków NSZZ Solidarność na stacjach Lotosu. Przedstawiono informację o formalnościach jakie należy spełnić by możliwe było skorzystanie z rabatów. Komplet dokumentów został przesłany do Komisji Zakładowych.

8. Manifestacja nauczycieli w Warszawie. Zapoznano członków ZR z powodami protestu zorganizowanego przez Krajową Sekcje Oświaty i Wychowania (Warszawa 13.09.2018 r.)

9. Sytuacja w zakładach pracy regionu. Przedstawiono napiętą sytuację jak panuje w Forest Style Industry w Witnicy, oraz problematyką związana ze zmianą właściciela JPS w Dobiegniewie.

10.Szkolenia. Członkowie ZR zasygnalizowali konieczność zorganizowania szkoleń dotyczących: SIP, Rady Pracowników, Pracowniczych Programów Kapitałowych, RODO.

11. Następne zebranie ZR. Wstępnie ustalono termin na 6 listopada 2018 r. Na zebranie ma zostać zaproszony prezes Szpitala Wojewódzkiego w Gorzowie Wlkp.

Wcześniejsze zebrania ZR