Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Sobota, 06 Marzec 2021r.
15.10.2018 Zmarł Wojtek Mosiołek-18.10.2018 pogrzeb.
Dodano: 16 Październik 2018r. 08:09

Każda wiadomość o śmierci jest poruszająca, ta jest poruszająca szczególnie.15 października 2018 roku odszedł od nas Wojciech Mosiołek, Przewodniczący NSZZ "Solidarność" Enea Wytwarzanie. Miał 51 lat. Śmierć Wojtka poprzedzona została paroma miesiącami ciężkich zmagań z podstępną chorobą. A jednak, poza żalem i smutkiem, nie da się uniknąć uczucia zaskoczenia. Pojawia się ono zawsze, gdy odchodzi ktoś tak aktywny i to w wieku, który dawał perspektywę jeszcze wielu, zarówno naszych wspólnych, jak i Wojtka indywidualnych działań na rzecz pracowników GK Enea, jak i dla społeczności lokalnej Kozienic oraz całej organizacji związkowej NSZZ "Solidarność". Jak widać Stwórca miał inne plany, a znając Wojtka to jest już zaangażowany w jakieś szeroko zakrojone działania, ale już po drugiej stronie życia.

Anielski orszak niech twą duszę przyjmie, uniesie z ziemi ku wyżynom nieba,

a pieśń zbawionych niech ją zaprowadzi, aż przed oblicze Boga Najwyższego.

Uroczystości pogrzebowe rozpoczęła Msza Święta, która odbyła się 18 października 2018 r. w Parafii pw. Świętej Rodziny w Kozienicach. Licznie uczestniczyli w niej byli i obecni współpracownicy oraz delegacje z całej Polski.

Po mszy procesyjnie w asyście pocztów sztandarowych udaliśmy się na pobliski cmentarz gdzie złożono doczesne szczątki Wojtka.

SPOCZYWAJ W POKOJU

Wiadomość tą wyświetlono 2085 razy.