Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Niedziela, 05 Lipiec 2020r.

Zwolennicy integracji i aktywnego wypoczynku już po raz dziesiąty spotkali się by rywalizować o Puchar  NSZZ Solidarność Enea Gorzów Wlkp. w Bowlingu. Turniej odbył  się w Gorzowie Wlkp. w kompleksie sportowo-rekreacyjnym  „Słowianka”, a jego uczestnicy rywalizowali o Puchary 100 –lecia Odzyskania Niepodległości. Równolegle odbywał się też turniej Fundacji Aktywnej Rehabilitacji z Gorzowa Wlkp.

Zabawa była przednia, po raz kolejny udowodniliśmy ,że bardzo dobrze czujemy się w swoim towarzystwie i potrafimy się wspólnie dobrze bawić. Zawodniczki i zawodnicy uzyskiwali bardzo dobre wyniki, a wielu uczestników „strajkowało”.  Rozegrano  dwie serie rzutów. O końcowej klasyfikacji  decydowała ostatnia kolejka.

Zwycięzcy w poszczególnych kategoriach otrzymali pamiątkowe puchary i dyplomy od Komisji Podzakładowej NSZZ Solidarność Enea Gorzów Wlk., a wszyscy uczestnicy obu turniejów otrzymali upominki ufundowane przez Enea Operatora.

Najlepsze zawodniczki i zawodnicy turnieju:

Kobiety:

1.Angelika Arciszewska-180 pkt.

2.Katarzyna Cybulska -165  pkt.

3.Arleta Kopeć -152 pkt.

Mężczyźni :

1. Andrzej Gonerski-234 pkt.

2.Jarosław Soniewski- 232 pkt.

3.Krzysztof Gonerski-222 pkt.

Najlepsze wyniki na jednym torze uzyskali: Angelika Arciszewska -108 pkt. i Jarosław Soniewski 139 pkt.

Kolejny turniej Solidarności przeszedł do historii, do zobaczenia za rok na kolejnej edycji Naszego Turnieju.

Komisji Wydziałowej NSZZ Solidarność Centrali Gorzów Wlkp. serdeczne podziękowania za jak zwykle wzorową organizację.

Więcej zdjęć

Wcześniejsze edycje turnieju