Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Wtorek, 12 Listopad 2019r.
8.03.2019 Spotkanie z zarządem Operatora.
Dodano: 8 Marzec 2019r. 19:03

Z inicjatywy zarządu Enea Operatora w Ośrodku Szkoleniowym w Zdroisku doszło do kolejnego już spotkania z Kadrą Kierowniczą Oddziału Dystrybucji Gorzów (ODG). Zarząd Operatora reprezentowany był przez prezesa- Andrzeja Kojro, v-ce prezesa- Tadeusza Dachowskiego oraz dyrektora Departamentu HR- Katarzynę Jarzębińską.

Zarząd pamiętał o Dniu Kobiet, dlatego spotkanie rozpoczęło się od wręczania róż wszystkim obecnym na spotkaniu Paniom.

Przedstawiciele zarządu w krótkich wystąpieniach podsumowali 2018 rok, oraz za pośrednictwem kierownictwa przekazali podziękowania dla wszystkich Pracowników za  osiągnięte wyniki, które są najlepsze w całej Grupie Kapitałowej Enea. Przedstawiono też sytuację na rynku energii elektrycznej. Upolitycznienie cen energii wpływa na to , że do dnia dzisiejszego Operator nie ma zatwierdzonej taryfy dystrybucyjnej. Generuje to wymierne straty, i utrudnia uzgodnienie polityki płacowej ze związkami zawodowymi. Przedstawiono też krótką analizę stanu BHP oraz wypadkowości w 2018 r.

Dyr. ODG Edward Bułkowski podsumował zrealizowane w 2018 r. plany, oraz przedstawił wyzwania przed jakimi stoimy w 2019 r. Były również podziękowania za bardzo dobrą pracę w 2018 r.

Najważniejsze tematy poruszane podczas spotkania:

-polityka płacowa w 2019 r.- premia na święta Wielkiej Nocy, -szkolenia, ich jakość -zamierzenia i plany departamentu HR, w tym również nowy system wartościowania stanowisk pracy oraz ścieżki kariery zawodowej, -braki sprzętowe, -nowoczesne technologie wykorzystywane podczas prac na sieci, -ochrona przed wilkami i innymi zwierzętami, -nowa umowa społeczna,- braki kadrowe.

Spotkanie zakończyło się wspólnym obiadem.

Wcześniejsze spotkania w EO

Wcześniejsze spotkania w  ODG