Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Wtorek, 12 Listopad 2019r.

W Baranowie w dawnym Hotelu Edison, którego właścicielem była Enea (obecnie Best Western) sfinalizowano długie negocjacje, których celem było utrzymanie wysokich standardów zatrudnienie w Grupie Kapitałowej Enea.

Po blisko roku czasami trudnych negocjacji 1 kwietnia 2019 w siedzibie Enea S.A. prezesi Spółek bezpośrednio negocjujących zainicjowali proces podpisywania Umowy Społecznej. W Baranowie stawiły się zarządy oraz przedstawiciele strony społecznej Spółek z GK Enea i Uroczyście podpisali Nową Umowę Społeczną.

Wykaz Spółek objętych Umową:- ENEA S.A.-ENEA Operator Sp. z o.o.-ENEA Pomiary Sp. z o.o.-ENEA Serwis Sp. z o.o.-ENEA Ciepło Sp. z o.o.-ENEA Ciepło Sp. z o.o., Oddział Elektrociepłownia Białystok,-ENEA Ciepło Serwis Sp. z o.o.,-ENEA Elektrownia Połaniec S.A.,-ENEA Bioenergia Sp. z o.o. ,-ENEA Wytwarzanie Sp. z o.o.,-Przedsiębiorstwo Energetyki Cieplnej Sp. z o.o.,-Miejska Energetyka Cieplna Piła Sp. z o.o.,-ENEA Centrum Sp. z o.o.-ENEA Oświetlenie Sp. z o.o.,-ENEA Logistyka Sp. z o.o.

Szczegóły podpisanych dokumentów do uzysakania w siedzibach związku.

Relacja KM NSZZ Solidarność Enea

Częściowe podpisanie Umowy 1.04.2019