Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Środa, 20 Listopad 2019r.

Międzynarodowy Dzień Rodzin – święto obchodzone 15 maja, ustanowione przez Zgromadzenie Ogólne ONZ 20 września 1993 r. Celem obchodów jest pogłębienie świadomości społeczeństwa na temat problemów rodziny.

„Dwie godziny dla rodziny”

Około miliona pracowników z ponad 600 polskich i międzynarodowych firm w Polsce i 12 innych krajach wyjdzie 15 maja br. z pracy dwie godziny wcześniej, by ten czas spędzić z najbliższymi. Dla pracodawców uczestniczących w akcji „Dwie Godziny Dla Rodziny” to sposób na pokazanie, że dostrzegają wagę integracji ról społecznych i zawodowych swoich pracowników.

Poprzez symboliczne skrócenie czasu pracy o dwie godziny w dniu 15 maja firmy budują wizerunek odpowiedzialnego pracodawcy, pokazują zrozumienie ról, jakie odgrywamy w życiu. Światowe badania dowodzą, że spełnieni prywatnie i zawodowo pracownicy są bardziej efektywni, lepiej realizują strategię i cele biznesowe firm. To dlatego z roku na rok zwiększa się liczba pracodawców, którzy uczestniczą w kampanii „Dwie Godziny Dla Rodziny”. Ich zaangażowanie to przykład troski o kondycję psychiczną i fizyczną pracowników, działań tworzących przyjazne środowisko pracy, w którym pracownik może liczyć na wsparcie, elastyczny czas pracy, możliwość realizowania ambicji.

W tym roku Grupa Enea przyłączyła się do akcji, która jest częścią kampanii społecznej na rzecz pogłębiania relacji rodzinnych.

Z tej okazji wszystkim rodzinom życzymy dużo zdrowia, radości i pomyślności na co dzień.

Jak najwięcej wspólnej miłości i życzliwości każdego dnia. Pięknych chwil spędzonych razem.