Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Wtorek, 19 Listopad 2019r.

Już po raz 19 zwolennicy aktywnego wypoczynku spotkali się w Sulęcinie by rywalizować o puchary NSZZ Solidarność Enea Gorzów Wlkp. Na turniej w Sulęcinie zjawiło się sześć  drużyn .Wprowadzona kilka lat temu zasada przyjęła się i wszystkie drużyny miały w składzie co najmniej jedną przedstawicielkę płci pięknej. Zawody przebiegały w sportowej atmosferze, a o zwycięstwie w wielu pojedynkach decydował tay-brek. Zabawa była przednia, wszystkim nie brakowało ambicji -wyniki były sprawą drugorzędną.

Z kronikarskiego obowiązku podajemy je:

Wyniki turnieju:

1- Zarząd Regionu Gorzów NSZZ Solidarność.

2- Solidarność Centrala  Oddziału Dystrybucji Gorzów Wlkp.

3- Posterunek Energetyczny Krzeszyce.

4- Rejon Dystrybucji Choszczno.

5- Rejon Dystrybucji Dębno.

6. Rejon Dystrybucji Sulęcin.

Sędziowie zawodów wybrali najlepszych zawodników turnieju. Wśród kobiet najlepsza okazała Małgorzata Kos z Solidarności Centrali Oddziału Dystrybucji Gorzów Wlkp. z ,  a wśród mężczyzn Maksymilian Nożewski z Zarządu Regionu Gorzów NSZZ Solidarność. Wszystkie drużyny otrzymały  dyplomy i upominki od organizatorów, a pierwsza trójka pamiątkowe puchary.

Po turnieju wszyscy uczestnicy  udali się do Kompleksu Hotelowego KORMORAN w Sulęcinie by podsumować wyniki, uzupełnić płyny i stracone kalorie oraz  powspominać wcześniejsze edycje turnieju. Była też okazja spotkać się też innymi osobami, które uczestniczyły w festynie rodzinnym. Jako, że pogoda dopisała, impreza przeciągnęła się do późnego wieczora.

Organizatorom –Komisji Wydziałowej NSZZ Solidarność Rejonu Dystrybucji  Sulęcin i jej Przewodniczącemu  Tomaszowi Królowi serdeczne podziękowania za jak zwykle wzorową organizację.  Tomak nabawił się małej kontuzji, więc życzymy mu szybkiego powrotu do pełni sił.

Do zobaczenia za rok na jubileuszowym 20 turnieju Solidarności.

Wcześniejsze edycje turnieju