Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Niedziela, 17 Listopad 2019r.
1.06.2019 Nowy Dyrektor RD Choszczno.
Dodano: 3 Czerwiec 2019r. 13:04

Od czerwca obowiązki Dyrektora Rejonu Dystrybucji Choszczno objął  Paweł Racinowski,  zastąpił na tym stanowisku Artura Zaborskiego, który jest też Dyrektorem Rejonu Dystrybucji Międzychód. Wcześniej Dyrektorem RD Choszczno był Piotr Nahorski, który od  kwietnia 2014 pełni obowiązki Dyrektora Rejonu Dystrybucji Gorzów Wlkp.

Paweł Racinowski pochodzi z Gryfina. Posiada wykształcenie wyższe. Na Uniwersytecie Szczecińskim ukończył kierunki:  Wycena nieruchomości i przedsiębiorstw, Zarządzanie i Marketing,  Integracja Europejska dla Kadr Menedżerskich.

Ostatnio pełnił funkcję Dyrektora Generalnego Izby Gospodarczej Energetyki i Ochrony Środowiska.  Wcześniej pracował w  PGE Górnictwo i Energetyka Konwencjonalna Oddział Zespół Elektrowni Dolna Odra (1981 – 2012). Potem był maklerem w Idea Nieruchomości (do 2015 r.) Od 2015 r. pełnił funkcję zastępcy prezesa zarządu jednej ze spółdzielni mieszkaniowych w Szczecinie. Był też radnym Rady Miejskiej w Gryfinie. Paweł Racinowski ma także doświadczenie z rad nadzorczych. Taką funkcję pełnił m.in. w Przedsiębiorstwie Energetyki Cieplnej sp. z o.o. w Gryfinie czy Przedsiębiorstwie Usług Komunalnych sp. z o.o. w Gryfinie.

Wcześniejsze zmiany kadrowe w OD Gorzów