Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Środa, 20 Listopad 2019r.
25.06.2019 Emerytka Mieczysława Trościanka
Dodano: 25 Czerwiec 2019r. 15:43

Do szczęśliwego grona Pracowników, którzy doczekali emerytury w GK Enea dołączyła Mieczysława Trościanka Specjalista ds. Inwestycji z Centrali Oddziału Dystrybucji Gorzów. Szczęśliwa jak sama podkreśla Emerytka po przepracowaniu 40 lat w energetyce zdecydowała się skorzystać ze swojego uprawnienia i odejść na zasłużoną emeryturę.

Okolicznościowe pożegnalne spotkanie odbyło się z pomieszczeniu w, którym obecnie Miecia pracowała. Jak zwykle przy takich spotkaniach były życzenia, wspomnienia, prezenty oraz tradycyjne STO LAT. Był też tort lodowy, który wszyscy z chęcią pałaszowali ( temperatura tego dnia przekraczała 30 * C).

Tą drogą przyłączamy się do życzeń, oraz zachęcamy do włączenia się do aktywnej działalności w coraz większym Kole Emerytów i Rencistów działającym przy Naszej Organizacji.

Na koniec krótka refleksja- mówi się, że nie ma ludzi niezastąpionych, ale zastąpić Mieczysławę będzie bardzo trudno (dusza każdego towarzystwa, stara nie korporacyjna szkoła energetyczna, na jej pomoc w każdej sprawie zawsze można było liczyć, uśmiech nigdy nie schodził z Jej twarzy).

Mieciu często nas odwiedzaj i przekazuj nam tą pozytywną energię.