Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Sobota, 23 Listopad 2019r.
2.09.2019 Nowy dyrektor OD Szczecin.
Dodano: 3 Wrzesień 2019r. 20:17

Nowym dyrektorem Oddziału Dystrybucji Szczecin został Sławomir Bielecki, dotychczasowy prezes Spółki Enei Serwis, który zastąpił na tym stanowisku Janusza Pydo, który po odejściu na PDO w grudniu 2012 r. Dyrektora Henryka Szałka, łączył funkcję Dyrektora OD Gorzów Wlkp. z funkcją Dyrektora OD Szczecin. Od 15 kwietnia 2014 Dyrektorem Oddziału Dystrybucji Gorzów został Edward Bułkowski.

Na stanowisko prezesa Spółki Enea Serwis ogłoszono konkurs.

Sławomir Bielecki jest absolwentem Wydziału Elektrycznego Politechniki Szczecińskiej. Ukończył także studia podyplomowe w Wyższej Szkole Bankowej w Poznaniu w zakresie Odnawialnych Źródeł Energii oraz w Wyższej Szkole Handlu i Usług w Poznaniu na kierunku Executive Master Of Business Administration. Od 31 lat związany zawodowo z energetyką, a pracę w Grupie Enea rozpoczął w 2001 r. W swojej wieloletniej karierze pełnił m.in. funkcję dyrektora Oddziału Dystrybucji Szczecin Enei Operator i dyrektora Enei Serwis Oddział Szczecin oraz Oddział Gorzów Wielkopolski.

S.Bielecki w Enea Serwis

Pożegnanie H.Szałek