Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Wtorek, 17 Wrzesień 2019r.
8.09.2019 Energetyczna Msza Święta.
Dodano: 8 Wrzesień 2019r. 18:44

Już po raz 24 Katolickie Stowarzyszenie Energetyków„ NAZARET” zorganizowało Mszę Świętą w intencji byłych i obecnych Pracowników Energetyki Gorzowskiej. Zgodnie z wieloletnią tradycją Energetycy pielgrzymują po Gorzowskich Parafiach. Tegoroczne modlitewne spotkanie odbyło się w Parafii pod wezwaniem Najświętszego Serca Pana Jezusa przy ul Chodkiewicza w Gorzowie Wlkp. W dniu Naszej Mszy Parafia obchodziła 35 rocznicę jej powstania. Uroczystej Liturgii przewodniczył ks. bp Adam Dyczkowski.

Msza Święta wpisała się w tegoroczne obchody Dnia Energetyka. Czynnie uczestniczyli w niej byli i obecni Pracownicy Energetyki, delegacja  Gorzowskiego SEP-u oraz przedstawiciele NSZZ Solidarność Enea Gorzów Wlkp. , z pocztem sztandarowym na czele.

Po  Mszy „starzy dobrzy znajomi” spotkali się pod kościołem i powspominali czasy, kiedy wspólnie pracowaliśmy dla dobra Gorzowskiej Energetyki. Spotkanie zakończyło pamiątkowe zdjęcie Energetyków. Wszyscy umawiali się za rok, na kolejną jubileuszową 25 Mszę Energetyczną, która prawdopodobnie odbędzie się w Gorzowskiej Katedrze.

Ubiegłoroczna Liturgia

Pielgrzymka Rowerowa-Rokitno