Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Sobota, 16 Styczeń 2021r.

„Projekt Zimowy Enea” odwiedza poszczególne miasta z terenu działania Grupy Kapitałowej Enea. 22 lutego 2020 r. przyszedł czas na Gorzów Wlkp. Na parkingu przy hali sportowej AZS AJP Gorzów Wlkp. zainstalowało się Miasteczko Enea.

W godzinach 14:00 do 22:00 można było skorzystać z wielu atrakcji dla małych i dużych: -Snowtubing, pokazy rzeźbienia w lodzie, pokazy laserowe, fotobudka, ciepłe napoje oraz stoiska z interaktywnymi grami oraz okularami VR.

Kibice sportowi mogli wygrać bilety na DERBY ENEI w Ekstralidze Koszykówki Kobiet. Dla kibiców żużla w Gorzowie Wlkp. przygotowano niespodziankę. Przybyły do miasteczka Prezes Stali Gorzów Marek Grzyb i przedstawiciel Enea Krzysztof Gonerski poinformowali, że Enea została Sponsorem Tytularnych XVI Memoriału Edwarda Jancarza.

Memoriał odbędzie się 28 marca 2020 r. Bilety na te zawody również były nagrodą za udział w różnych konkurencjach przygotowanych przez organizatorów.

O godz.16.00 odbyły się DERBY ENEI drużyna Koszykarek  Polskiej Strefy Inwestycji Enei AZS Gorzów Wlkp. zdecydowanie pokonały Koszykarki Enea AZS Poznań (85-42).

Po meczu Gorzowskie Koszykarki odwiedziły Miasteczko Enea i skorzystały z wielu atrakcji. Kibice koszykówki mogli też zrobić sobie fotki ze swoimi ulubionymi zawodniczkami.

Ci co skorzystali z zaproszenia na pewno nie żałowali. Pogoda dopisała dzięki temu zabawa trwała do późnego wieczora.

Relacja FB Enea