Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Sobota, 28 Listopad 2020r.

Kolejny rok zawodnicy Klubu Koszykarskiego Astoria Bydgoszcz mogą liczyć na zaangażowanie Enei jako sponsora tytularnego, wspierającego bydgoski sport. To piąty rok współpracy, dzięki której drużyny klubu występują pod nazwą Enea Astoria Bydgoszcz. Zgodnie z tegorocznym hasłem #RazemPoSwoje, wspierani przez nas koszykarze rozpoczynają zmagania w nowym sezonie najwyższej klasy koszykarskich rozgrywek.

W pierwszym roku współpracy klub walczył o utrzymanie się w 1. lidze koszykówki mężczyzn. W kolejnych latach umocnił swoją obecność w elicie koszykarskich drużyn w Polsce, by następnie awansować do najwyższej klasy rozgrywkowej – Polskiej Ligi Koszykówki.

„ Pięć lat współpracy Enei i Klubu Koszykarskiego Astoria Bydgoszcz minęło bardzo szybko. Od czasów gry w pierwszej lidze klub niezwykle się rozwinął, a to nie mogłoby odbyć się bez wsparcia naszego długoletniego sponsora tytularnego. Budowanie stabilnej i odpowiedzialnej marki jaką jest Enea Astoria wymaga dużo czasu i zaangażowania ze strony zarządu, działaczy, pracowników klubu i kibiców – powiedział Bartłomiej Dzedzej, prezes Enei Astorii Bydgoszcz. Jako klub cieszymy się, że nasze zaangażowanie jest doceniane przez Eneę i dołożymy wszelkich starań, aby zgodnie z naszym tegorocznym hasłem #RazemPoSwoje, razem przejść na jeszcze wyższy poziom – zarówno organizacyjny jak i sportowy”    Bartłomiej Dzedzej.

W czasie pandemii koronawirusa, gdy sezon 2019/2020 zakończył się przedwcześnie, Enea Astoria Bydgoszcz mogła liczyć na swoich kibiców i sponsorów.

„Wspieramy koszykarzy Enei Astorii Bydgoszcz w trudniejszych niż dotąd okolicznościach, tym bardziej doceniając osiągnięcia zawodników i energię kibiców. Cieszymy się, że nasze wsparcie przyczynia się do sukcesów Enei Astorii Bydgoszcz. Z radością czekamy na nowy sezon w Polskiej Lidze Koszykówki i kolejne zwycięstwa drużyny”– powiedziała Anna Lutek, dyrektor Departamentu Public Relations i Komunikacji w Enei.

Oprócz wsparcia seniorów Enei Astorii Bydgoszcz, jesteśmy również sponsorem tytularnym wszystkich grup młodzieżowych, razem tworzących jedenaście zespołów.

„Każda inwestycja w bydgoski sport to dla mnie powód do radości. Miasto, jako największy sponsor bydgoskiej koszykówki, docenia fakt, że Enea pomogła klubowi w osiągnięciu pozycji klubu stabilnego i efektywnie zarządzanego. Z uznaniem odnotowuję aktywność firmy, bo odpowiedzialność społeczna spółek skarbu państwa jest szczególna” – powiedział Rafał Bruski, prezydent Bydgoszczy.

Seniorzy Enei Astorii Bydgoszcz rozpoczną sezon 2020/2021 od wyjazdowego meczu z WKS Śląskiem we Wrocławiu w piątek 28 sierpnia 2020 r.

Inny sponsoring Enea.