Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Sobota, 28 Listopad 2020r.

Wielkim sukcesem zakończył się turniej finałowy mistrzostw Polski U17 3x3. Koszykarki Enea AZS AJP Gorzów z kompletem zwycięstw sięgnęły po złoty medal! W składzie gorzowskiej drużynie wystąpiły Julita Michniewicz, Marcelina Harasimowicz, Martyna Kurkowiak i Karolina Kamińska.

„Cieszymy się bardzo z wielkiego sukcesu, jakim jest pierwszy oficjalny złoty medal w historii  młodzieżowych mistrzostw Polski 3x3. Jechaliśmy na turniej z myślą zagrania dobrych spotkań i to nam się udało. W turnieju graliśmy z meczu na mecz coraz lepiej, a najlepsze nasze spotkania zagraliśmy w ćwierćfinale z MUKS-em Poznań (16:6) i półfinale z Liderem Swarzędz (14:7). Finał był troszkę słabszy w naszym wykonaniu, ale w nogach czuliśmy już pięć wcześniej rozegranych spotkań. Na trzy minuty przed końcem przełamaliśmy rywalki z Krakowa i nie oddaliśmy już zwycięstwa. Wielkie gratulacje dla dziewczyn, które wykonały fantastyczną robotę i zasłużenie wygrały te mistrzostwa. Kluczem była dobra i mądra defensywa, dzięki której w całym turnieju straciliśmy tylko 44 punkty (średnio 7,3 w meczu)” -  powiedział trener Robert Pieczyrak.

Wyniki turnieju finałowego:
Enea AZS AJP Gorzów - Basket 4EVER Ksawerów 14:10