Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Sobota, 28 Listopad 2020r.

7 września w Lesznie oraz 11 i 12 września w Gorzowie Wielkopolskim odbędą się jedne z najważniejszych żużlowych imprez sezonu. Enea została sponsorem głównym Finału Indywidualnych Mistrzostw Polski na Żużlu w Lesznie oraz sponsorem tytularnym dwóch rund Mistrzostw Świata Enea Speedway Grand Prix w Gorzowie Wielkopolskim.

Zawody zapowiadają się emocjonująco, gdyż sezon żużlowy zbliża się do końca rundy zasadniczej w rozgrywkach PGE Ekstraligi. Pierwsza i druga runda Speedway Grand Prix we Wrocławiu pokazała, że jest kilku chętnych do odebrania „światowego czempionatu” Bartoszowi Zmarzlikowi. Po słabszym pierwszym turnieju, w drugim zawodnik złapał rytm i pewnie awansował do finału. Wyprzedzili go jedynie Maciej Janowski, który jest liderem cyklu po dwóch rundach i Tai Woffinden, trzykrotny mistrz świata. Gorzów Wielkopolski będzie miejscem trzeciej i czwartej rundy Enea Speedway Grand Prix. Nowy system punktacji obowiązujący w tym sezonie sprawia, że rozgrywki będą emocjonujące do samego końca.

Finał Indywidualnych Mistrzostw Polski na Żużlu to również wyjątkowy turniej, w którym zawodnicy walczą o złoty medal i możliwość założenia na podium Czapki Kadyrowa. Bartosz Zmarzlik nie ma swoim dorobku indywidualnego mistrzostwa Polski, co zapowiada dużej emocje i walkę do ostatnich metrów.

Bilety dla naszych pracowników – zarówno na imprezę w Lesznie, jak i dwie rundy Mistrzostw Świata w Gorzowie Wielkopolskim  były dostępne – na platformie bilety.enea.pl  (intranet) w środę, 2 września.

Podczas Enea Speedway Grand Prix zapraszamy także do specjalnej Strefy Enei, gdzie będzie można spróbować swoich sił m.in. na symulatorze żużlowym.