Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Niedziela, 07 Marzec 2021r.

Członkowie zespołu przyjęli regulamin zespołu negocjacyjnego ,który po sprawdzeniu przez prawników zostanie podpisany na następnym spotkaniu zespołu. Przybyli na zebranie  przedstawiciele kancelarii prawnych przedstawili możliwe scenariusze związane z prywatyzacją Enea. Postanowiono podjąć działania celem zmuszenia MSP do respektowania prawa czyli zawarcia przez stronę społeczną  pakietu socjalnego z przyszłym inwetorem. Poszczególne organizacje związkowe przedstawiły korespondencję jaka wpłynęła do nich od MSP oraz Zarządów. Członkowie zespołu postanowili wystąpić do Zarządu ENEA o zorganizowanie w trybie pilnym spotkania na którym poruszane byłyby następujące tematy:-ekwiwalent za utracone akcje ,ubezpieczenia grupowe w grupie kapitałowej ENEA, powiększenie funduszu prywatyzacyjnego, premia prywatyzacyjna dla pracowników nieposiadających  praw do akcji, analiza postanowień ZUZP, strategia Enea.

Wiadomość tą wyświetlono 1999 razy.