Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Piątek, 24 Styczeń 2020r.

W Gorzowie  spotkali się członkowie Gorzowskiego Zarządu  Regionu  NSZZ Solidarność. Po przyjęciu protokołu z 31  stycznia 2012 przystąpiono do realizacji wcześniej przyjętego programu zebrania. Tematyka Obrad:

1.Sytuacja w zakładach pracy Regionu Gorzowskiego. Przykłady łamania prawa w swoich zakładach pracy przedstawili reprezentanci : Szpitala w Międzyrzeczu, Gorzowie Wlkp., DPS w Rokitnie, PKO BP, Bama. Sytuację w Enei zrelacjonował K.Gonerski.

2.Akcja wypoczynku letniego „Lato z Solidarnością”-podsumowano aktualny stan zaawansowania organizacji wypoczynku letniego. W Karpaczu są już tylko wolne miejsca w II turnusie .W Niechorzu są jeszcze wolne miejsca na wszystkich turnusach. Szczegóły na naszej stronie:-Menu-Organizowane przez nas imprezy.

3.Referendum w sprawie podwyższenia wieku emerytalnego. Podsumowano akcję zbierania podpisów pod referendum , oraz omówiono dalsze kroki jakie mogą zostać podjęte przez związek w obronie dotychczasowych uprawnień.

4.Prezydium MRZZ „Widrina” Członkowie Prezydium ZRG zdali relację ze spotkania jakie odbyło się we Frankfurcie.

5.Spotkania z Komisjami Zakładowymi. Wzorem roku ubiegłego w marcu i kwietniu 2012 odbędą się spotkania z przedstawicielami Komisji Zakładowych w Naszym Regionie.

6.Szkolenia związkowe. Omówiono tematykę najbliższych szkoleń jakie przeprowadzi ZRG: Czas pracy, SIP, negocjacje , ABC związkowca.

7.Sklep internetowy. Fundacja dla Solidarności w najbliższym czasie otworzy sklep z gadżetami związkowymi.

8.Posiedzenie  Komisji Krajowej NSZZ Solidarność w Gorzowie Wlkp. Omówiono przygotowania do organizacji posiedzenia KK w Gorzowie Wlkp.-22-23.05.2012 r.

9. Składki związkowe. Skarbnik ZRG M. Rusakiewicz przedstawił informację na temat ściągalności składek od Komisji Zakładowych.

10. Wstępnie ustalono termin następnego posiedzenia ZRG-17.04.2012 r.