Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Niedziela, 05 Lipiec 2020r.
Połączenie spółek z obszaru Energia Zielona
Dodano: 8 Styczeń 2008r. 15:06

3 grudnia 2007 r. nastąpiło połączenie spółek z obszaru Energia Zielona grupy kapitałowejENEA poprzez przejecie przez spółkę Elektrownie Wodne sp. z o.o. z siedziba w Samociążkuspółek: Energetyka Poznańska Zakład Elektrowni Wodnych sp. z o.o. z siedziba w Jastrowiu,Energetyka Szczecińska Zespół Elektrowni Wodnych sp. z o.o. z siedziba w Płotach oraz ZakładElektrowni Wodnych ENERGOZEW sp. z o.o. z siedziba w Gorzowie Wielkopolskim.

W wyniku połączenia powstał jeden podmiot pod firma Elektrownie Wodne sp. z o.o. zsiedziba w Samociążku, z następującymi oddziałami terenowymi:

- Elektrownie Wodne sp. z o.o., Oddział Koronowo, Samociażek, 86-010 Koronowo, DyrektorOddziału – Jan Błasiak,

- Elektrownie Wodne sp. z o.o., Oddział Jastrowie, ul. Wojska Polskiego 22, 64-915 Jastrowie,Dyrektor Oddziału – Antoni Ludwikowski,

- Elektrownie Wodne sp. z o.o., Oddział Płoty, ul. Paderewskiego 11, 72-310 Płoty, Dyrektor Oddziału – Edward Oleszkiewicz,

- Elektrownie Wodne sp. z o.o., Oddział Gorzów Wielkopolski, ul. Energetyków 4, 66-400Gorzów Wielkopolski, Dyrektor Oddziału – Czesław Szablewski.

Spółka posiada dwuosobowy Zarząd - Janusz Herder, Prezes Zarządu oraz Marek Hensler,Członek Zarządu.

Źródło Enea kurier nr 42-17 grudnia 2007 r.