Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Piątek, 24 Styczeń 2020r.
16.03.2012 Emeryt Czesław Skrycki.
Dodano: 18 Marzec 2012r. 13:03

Kolejnym szczęśliwcem , który doczekał emerytury w Enea został Czesław Skrycki  Kierownik Wydziału Eksploatacji Sieci  z Zakładu Wspomagania Dystrybucji w Centrali Oddziału Dystrybucji Gorzów Wlkp. W okolicznościowym spotkaniu Kolegi Czesława uczestniczyli przedstawiciele Dyrekcji OD Gorzów , byli i obecni współpracownicy oraz delegacja NSZZ Solidarność czyli związku do którego Czesław należy i w którym przez wiele lat pełnił funkcję Przewodniczącego Komisji Rewizyjnej. Organizator zadbał o to by żaden z uczestników biesiady pożegnalnej nie wyszedł głodny i nie umarł z pragnienia. Spotkanie upłynęło w miłej i sympatycznej atmosferze. Były wspomnienia, prezenty życzenia, oraz tradycyjne ”sto lat”. W części artystycznej zespół „ich troje” zaśpiewał „Hymn emeryta” a koncert akordeonowy zaprezentował nowo upieczony emeryt.   Kariera zawodowa Czesława dobiegła końca ale przynależność do NSZZ Solidarność nadal trwa. Zapraszamy do  częstych odwiedzin oraz działalności w Kole Emerytów i Rencistów działającym przy naszej Komisji Podzakładowej.