Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Czwartek, 06 Sierpień 2020r.

Zwolennicy aktywnego wypoczynku z terenu działania Oddziału  Dystrybucji Gorzów Wlkp. Enea Operatora spotkali się w Sulęcinie, by uczestniczyć już po raz 11 w turnieju piłki siatkowej o Puchar Komisji Podzakładowej NSZZ Solidarność Enea Gorzów Wlkp. O Puchar walczyło sześć drużyn z Rejonów Dystrybucji ,Centrali Oddziału oraz Posterunku Energetycznego Strzelce Krajeńskie. Wprowadzona kilka lat temu zasada przyjęła się i wszystkie drużyny miały w składzie co najmniej jedną przedstawicielkę płci pięknej. Zawody przebiegały w sportowej atmosferze a o zwycięstwie w poszczególnych pojedynkach często decydował tay-brek. Gospodarze czyli koledzy z Rejonu Dystrybucji Sulęcin okazali się nie gościnni i po raz kolejny wygrali Nasz Turniej. Można powiedzieć wszyscy grają w siatkówkę a wygrywa Sulęcin. Z kronikarskiego obowiązku podajemy końcową klasyfikację:

1-Rejon Dystrybucji Sulęcin 1

2-Centrala Gorzów Wlkp.

3-Posterunek Energetyczny Strzelce Krajeńskie.

4- Rejon Dystrybucji Dębno

5- Rejon Dystrybucji Choszczno

6- Rejon Dystrybucji Sulęcin 2

Sędziowie zawodów wybrali najlepszych zawodników turnieju:

-Najlepsza zawodniczka Ewa Leszkiewicz z RD Sulecin 1..

-Najlepszy zawodnik-Mariusz Ciszak z Centrali Gorzów Wlkp.

Po zawodach wszyscy uczestnicy turnieju oraz kibice udali się do pobliskiego gospodarstwa agroturystycznego „KORMORAN” gdzie przy potrawach z grilla można było uzupełnić stracone kalorie . Organizatorom –Komisji Wydziałowej NSZZ Solidarność RD Sulęcin serdeczne podziękowania za jak zwykle wzorową organizację. Do zobaczenia za rok ,myślimy że RD Gorzów Wlkp. i RD Międzychód też wystawią swoje reprezentacje.

Więcej zdjęć-kliknij tutaj