Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Piątek, 25 Wrzesień 2020r.

Zaniepokojeni informacjami o łamaniu prawa w Enea Przewodniczący Zarządów Regionów NSZZ Solidarność z Wielkopolski, Zachodniego Pomorza oraz Lubuskiego spotkali się w Gorzowskiej siedzibie Zarządu Regionu . Na spotkanie zaproszeni zostali członkowie Prezydium Komisji Międzyzakładowej NSZZ Enea. Ewidentne przykłady łamania prawa doprowadziły do  akcji protestacyjno strajkowej która ma polegać na blokowaniu autostrad oraz akcji strajkowej , która w konsekwencji może doprowadzić do przerw w dostawie energii elektrycznej. Arogancja Zarządów przekroczyła już wszelkie granice. Szefowie Reginów udzielają pełnego poparcia protestującej Załodze Enea oraz podejmą działania polegające na powiadomieniu odpowiednich organów o sytuacji panującej w Enea. Członkowie Prezydium KM NSZZ Solidarność Enea w trybie awaryjnym zwołali na dzień 13.06.2012 zebranie Komisji Międzyzakładowej celem przyjęcia harmonogramu akcji protestacyjno strajkowej.

Pismo ZR Wielkopolska do MPiPS-kliknij tutaj

Pismo ZR Gorzów Wlkp do MPiPS do wiadomości Woj.Lubuskiego-kliknij tutaj