Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Piątek, 25 Wrzesień 2020r.

Przeprowadzony 18.06.2012 strajk ostrzegawczy na terenie działania Enea Operatora jak na razie nie spowodował zmiany postepowania zarządu. Minister, Wojewoda, Mediator  nie są w stanie jak na razie wymóc na zarządzie respektowanie prawa. Komitet strajkowy po raz kolejny  wyciąga rękę do zarządu zwracając się o przystąpienie do rokowań. W piśmie do wojewody wielkopolskiego, który podjął się mediacji proponujemy spotkanie 25.06.2012r. w ramach sporu zbiorowego z mediatorem i przesunięcie terminu naszego strajku.

Dodatkowo wysłaliśmy pismo do mediatora  w , którym zwracamy się aby po raz kolejny wystąpił do Zarządu Enea Operator z propozycją mediacji.

Wezwaliśmy również Zarząd ENEA SA do sprostowania podawanych przez rzecznika nieprawdziwych informacji o nielegalności strajku.

Jeśli wszystkie te działania nie przyniosą rezultatu, to czeka nas  kolejna akcja strajkowa aż do strajku generalnego. I to wszystko przez zadufanie, arogancje i butę, jaką przejawia Zarząd ENEA Operator. Jeżeli nie dojdzie do spotkania stron sporu 22.06.2012 spotka się Komitet Strajkowy i podejmie decyzję o dalszej akcji strajkowej.

Pouczenie Prez.Różyckiego przez MPiPS-kliknij tutaj

Pismo Komitetu Strajkowego do Wojewody-kliknij tutaj

Pismo Komitetu Strajkowego do Mediatora-kliknij tutaj

Wezwanie do sprostowania nieprawdziwych informacji-klikni tutaj