Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Sobota, 27 Luty 2021r.

Zarząd Enea Operator zaprosił przedstawicieli strony społecznej na spotkanie, i tradycyjnie nikt z członków zarządu nie stawił się na nie. Przybyły na spotkanie Dyrektor G. Jeziorny złożył oświadczenie ,że  zarząd  Operatora nie uznaje sporu zbiorowego i w tej kwestii nie będzie  rozmawiać, natomiast może rozmawiać o funduszu  motywacyjnym. Strona związkowa po raz kolejny podniosła temat  budżetów Komórek  Organizacyjnych oraz  wypłat jednorazowych pochodzących z  tak zwanej „górki” z wypłat jednorazowych  z lat ubiegłych oraz sposobu  rozdziału tych środków. Strona pracodawcy warunkowała rozpoczęcie rozmów na tematy płacowe zgodą na wprowadzenie do Zakładowego Układu Zbiorowego Pracy   Regulaminu Funduszu Motywacyjnego. Takie stanowisko jest dla nas nie do przyjęcia. Strona związkowa wniosła o przedstawienie do 20.09.2012 r. rozliczenia wykorzystania przyjętego na rok 2012 funduszu wynagrodzeń.

Stanowisko NSZZ Solidarność ws funduszu motywacyjnego z 20.09.2012 -kliknij tutaj