Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Niedziela, 05 Lipiec 2020r.

Rejon Dystrybucji Gorzów gościł  Komisję  Podzakładową naszego Oddziału .Członkowie KP przyjęli protokół z ostatniego posiedzenia komisji, wysłuchali sprawozdania  z działalności od ostatniego zebrania oraz przyjęli w szeregi naszej 7 osób. Następnie dyskutowano nad następującymi tematami:

-Sytuacja w spółkach samochodowych naszego Oddzialu (zmiany kadrowe ,plan połączenia tych spółek transportowych)

-Prywatyzacja-niekorzystny dla pracowników model prywatyzacji- nie skutkujący wydaniem akcji pracowniczych, upoważniono członków Komisji Międzyzakładowej z oddziału Gorzów do przedstawienie tego tematu na najbliższym posiedzeniu KM.

-Sprawy płacowe –przedstawiono aktualny stan prac w zespole ds. wyrównywania dysproporcji płacowych i etatyzacji,

-Harmonogram imprez organizowanych przez KP  w 2008 ( turniej piłki siatkowej w Sulęcinie, turniej piłki nożnej w Centrali, spływ kajakowy na Drawie –Choszczno, wycieczka zagraniczna –Kopenhaga, pielgrzymka Częstochowa, pielgrzymka Licheń.)

-Udzielono zapomóg losowych oraz podjęto decyzję o ufundowaniu upominków  świątecznych dla członków związku

Po zakończeniu posiedzenia członkowie prezydium spotkali się z załogą RD Gorzów .Przybyli na zebranie pracownicy przekazali swoje uwagi co do warunków pracy i płacy ze szczególnym uwypukleniem niskich wynagrodzeń w naszym Oddziale i upoważnili związek do podjęcia zdecydowanych działań w celu zmiany tej sytuacji.