Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Niedziela, 05 Lipiec 2020r.

W dniu 4.03.2008r. odbyło się posiedzenie Zarządu Regionu Gorzowskiej Solidarności.

Główne tematy posiedzenia :

Bieżąca sytuacja w gorzowskich firmach . Relacjonowali , Marek Tymanowski – SE bordnetze Polska , Jerzy Hejbowicz – Kappa Polska  Drezdenko , Mariusz Kępiszak- ENEA  Operator OD Gorzów , Zbigniew Wilczyński – Meprozet St. Kurowo , Janusz Czarnecki – Kostrzyn Peper .

Przewodniczący ZR J. Porwich zrelacjonował posiedzenie Prezydium Wojewódzkiej Komisji Dialogu Społecznego . Główne zagadnienia jakimi będzie zajmować się  komisja to: oświata i szkolnictwo, służba zdrowia ,rynek pracy , infrastruktura oraz środki unijne w latach 2007-2013.

Waldemar Rusakiewicz  w-ce przew. ZR poinformował zebranych o  zarejestrowaniu nowej  Komisji Zakładowej NSZZ „S” DPS Rokitno  . Przedstawił problemy z jakimi muszą borykać się pracownicy wszystkich  DPS-ów w naszym województwie  po ostatniej reorganizacji tych placówek .

Z rejestru ZR została wykreślona ZOZ przy HJ Heine Polska S.A. Międzychód na prośbę członków tej organizacji .

Zbigniew Kosiński  sekretarz ZR  zreferował posiedzenie Komitetu Sterującego EURES-T- Transgraniczny rynek pracy. Końcowy etap  uzgodnień nad umową o współpracy. Podpisanie Umowy planowane jest przed wakacjami.

Na posiedzenie został zaproszony Mirosław Kasza prezes Zarządu Sp. Solkarta .

Celem zaproszenia było zapoznanie zebranych z wprowadzonym na południu polski programem lojalnościowym Grosik , który obecnie jest lansowany przez KK i zaczyna cieszyć się dużą popularnością wśród członków związku.. Zebrani mieli okazję zapoznać się szczegółowo z zasadami funkcjonowania programu i korzyści jakie przynosi uczestnictwo w nim. ZR  już na poprzednim posiedzeniu przyjął uchwałę o przystąpieniu do programu Grosik.