Serwis informacyjny NSZZ Solidarność ENEA Gorzów Wlkp. - Poniedziałek, 15 Lipiec 2024r.

Polski Związek Hokeja na Trawie rozpoczyna współpracę z grupą Enea. Producent, dystrybutor i sprzedawca energii elektrycznej w Polsce został sponsorem strategicznym PZHT oraz tytularnym partnerem trzeciej edycji programu „Rośnij z hokejem”.

Enea od lat wspiera sport – zarówno zawodowy, jak i młodzieżowy. Jest sponsorem tytularnym m.in. drużyn siatkarskich i koszykarskich w północno-zachodniej Polsce. Edukację sportową dzieci promuje w ramach projektu Enea Akademia Sportu. Firma wspiera Polski Związek Towarzystw Wioślarskich, Polski Związek Zapaśniczy oraz Polski Związek Tenisa Stołowego.

Kampy w ramach „Enea Rośnij z hokejem” na etapie regionalnym odbędą się w pięciu różnych lokalizacjach. Najlepsi wezmą udział w finałowym Kampie Ogólnopolskim w Centralnym Ośrodku Sportu w Wałczu. Poza możliwością podnoszenia swoich umiejętności w profesjonalnym ośrodku szkoleniowym, młodzież zyska wiedzę z zakresu odżywiania, nawadniania oraz regeneracji, którą przekażą doświadczeni trenerzy.

Źródło-GŁOS WIELKOPOLSKI

Inny sponsoring Enea